ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

0
379

Από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 ο Απόλλων Χαλανδρίου δίνει ιδιαίτερη βάση στις ακαδημίες του γνωρίζοντας καλά πως τα τμήματα υποδομών δεν προσφέρονται μόνο για την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και για την δημιουργία νέων ποδοσφαιριστών.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συνεργασία του Απόλλων με τη Σχολή Ποδοσφαίρου  του Ολυμπιακού που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2009, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του ονείρου, που δεν ήταν άλλο απο την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα. Από το 2009 μέχρι σήμερα η ανοδική πορεία των ακαδημιών είναι αξιοθαύμαστη, αν κανείς σκεφτεί ότι τα παιδιά εκείνης της χρονιάς ήταν μόνο 35 και σήμερα η ακαδημία μετρά περίπου 300 παιδιά!

Οι ακαδημίες του Απόλλωνα έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο, όχι το αγωνιστικό κομμάτι αλλά το παιδαγωγικό, καθώς πιστεύουν πως για να χτιστεί ένας σωστός ποδοσφαιριστής πρέπει να ενταχθεί ομαλά σε ένα κοινωνικό σύνολο όπως είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα, συμπληρώνοντας με αυτο τον τρόπο την πνευματική καλλιέργεια του σχολείου αλλά και της οικογένειας, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ο δεύτερος στόχος τους έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι των ακαδημιών, το οποίο ωθεί το παιδί στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου συμμετέχοντας πέρα από τις προπονήσεις της ομάδας, σε διάφορους αγώνες μεταξύ ομάδων άλλων ακαδημιών, στοχεύοντας επίσης στην ποδοσφαιρική βελτίωση του παιδιού και στη μελλοντική του πορεία στον αθλητισμό. Επιπρόσθετα τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα δίνουν την δυνατότητα προώθησης του αθλητή σε ακόμη πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, εντάσοντας τον στο ανδρικό τμήμα της ομάδας που αγωνίζεται την φετινή περίοδο 2013-2014 στην 1η Κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Α.

Η ομάδα του Απόλλωνα παρέχει επίσης και τον κατάληλο αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στο Κάτω Χαλάνδρι πίσω ακριβώς από το Νομισματοκοπείο καθώς διαθέτει συνθετικό τάπητα τελευταίας γενιάς δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παιχνιδιού για τα τμήματα των ακαδημιών. Τέλος τα τμήματα ξεκινούν από ηλικίες των 7 ετών και αποτελούνται από τα εξής τμήματα, τα Αστεράκια, τα Προτζούνιορ, τα Τζούνιορ, το Παμπαιδικό, το Παιδικό και το Εφηβικό.

Τέλος, το προπονητικό team αποτελείται απο τους Γουρδουμπά Γιάννη και Ταβερνάρη Αντώνη οι οποίοι είναι επίσης και υπεύθυνοι των ακαδημιών του Απόλλωνα, καθώς και από τους Ξενοκράτη Πανουργιά, Παναγιώτη Καλύβα,  Μανώλη Κτενιαδάκη, Βασίλη Κούκο και τον Σταύρο Παναγιωτάκη που όλοι τους ετοιμάζουν τους επόμενους μεγάλους ποδοσφαιριστές.

 

Γιάννης Πανόπουλος