ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ: ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΩΝ

0
313

Ο ΑΟ Γιούχτας ιδρύθηκε το 1957 στη Κρήτη και φέτος συμπληρώνει  55 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα του νησιού. Τα τελευταία 5 χρόνια αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία στο πρωτάθλημα της Δʼ Εθνικής, έχοντας μάλιστα κατακτήσει και το κύπελλο της ΕΠΣ Ηρακλείου.
Η επιτυχημένη του πορεία όλα αυτά τα χρόνια έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων από ολόκληρη τη Κρήτη και η επιθυμία όλων για άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι δεδομένη.
Η αγωνιστική αυτή πρόοδος έχει οδηγήσει πολλά παιδιά της περιοχής να αθλούνται στις ακαδημίες της ομάδας που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 250 μέλη. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο βοηθητικό γήπεδο του Μαρκομιχελάκειου σταδίου που είναι και η έδρα της ομάδας, θεωρείται όμως αναγκαία η κατασκευή ενός επιπλέον γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες προπόνησης των παιδιών. Προς το παρόν οι ακαδημίες αριθμούν περίπου 30 παιδιά στις ηλικίες με έτη γέννησης 1996-1998 και 35 στις ηλικίες 1999-2002.
Στόχος των ακαδημιών σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδας είναι η βελτίωση των υποδομών, ώστε τα παιδιά αφενός να αθλούνται υπό τις καλύτερες συνθήκες και αφετέρου να τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα με νεαρούς παίκτες. 

Σταύρος Ιωαννάτος