ΑΚΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: «Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ»

0
212

Αποκλειστικά στο minifootballnews.gr μίλησε ο Άκης Ηλιάδης.

Ο άσος της Αθήνας ’90 αναφέρθηκε στους αγώνες του πρώτου ομίλου στο UEFA Futsal Cup, αναλύοντας τις ομάδες που αντιμετώπισαν. Στην συνέχεια τόνισε πως το κλειδί της επιτυχίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού ήταν κυρίως η πειθαρχία που έδειξε το Καλτσέτο στα παιχνίδια του σε συνδυασμό με άλλους εξίσου σημαντικούς παράγοντες. Επιπλέον έπλεξε το εγκώμιο του νέου προπονητή της ομάδας κ. Άγγελου Εμμανουηλίδη, χαρακτηρίζοντας τον άξιο συγχαρητηρίων που μπόρεσε και διαχειρίστηκε άριστα τις αναμετρήσεις του ομίλου τηρουμένων των αναλογιών. Τέλος, αποκάλυψε πως η επόμενη φάση που θα ακολουθήσει στον θεσμό είναι η δυσκολότερη που έχουν συναντήσει κι αυτό τους άνοιξε την όρεξη για μια περαιτέρω ευρωπαϊκή διάκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους αγώνες του ομίλου στο UEFA Futsal Cup

«Ταξιδέψαμε στο Όλαφσβικ χωρίς να είμαστε απολύτως έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης και ολοκληρωμένης προετοιμασίας, αλλά αποφασισμένοι να πάρουμε την πρόκριση. Αντιμετωπίσαμε δυο διαφορετικές ομάδες ως προς την αγωνιστική τους ταυτότητα σε δύο διαδοχικές μέρες αλλά πετύχαμε το στόχο μας έχοντας πειθαρχία και υπομονή στο παιχνίδι μας. Οι Εσθονοί ήταν σαφώς πιο φουτσαλική ομάδα τακτικά και τεχνικά αλλά τους έλειπε η ποικιλία. Οι Ισλανδοί είχαν έντονα φυσικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά -δύναμη, ταχύτητα, εκρηκτικότητα- αλλά φάνηκαν περισσότερο άναρχοι και με λιγότερες τακτικές αρετές από τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το κλειδί της επιτυχίας

«Θεωρώ ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν η πειθαρχία στο παιχνίδι μας, η άμυνά μας συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής παρουσίας των τερματοφυλάκων μας εκεί που χρειάστηκαν, η αγωνιστικότητα που επιδείξαμε καθώς και η τακτική διαχείριση των αγώνων σε συνδυασμό με την ατομική ποιότητα.»

Για τον κ. Εμμανουηλίδη

«Ο Άγγελος Εμμανουηλίδης είναι άξιος συγχαρητηρίων και ιδιαίτερης μνείας λόγω του ότι πέτυχε το απόλυτο των νικών σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε συνθήκες πρωτόγνωρες: ανέλαβε για πρώτη φορά αντρική ομάδα ως 1ος προπονητής, οργάνωσε όλη την προετοιμασία από τόσο νωρίς (αρχές Αυγούστου) -ουδέποτε η ομάδα είχε αγωνιστεί σε preliminary round τέλη Αυγούστου στο UEFA Futsal Cup στα τόσα χρόνια που κατακτά το πρωτάθλημα- και διαχειρίστηκε άριστα τις αναμετρήσεις».

Για τους μελλοντικούς στόχους της Αθήνας ’90

«Η ομάδα πλέον μετά από διήμερο ρεπό, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία ενόψει μιας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν. Είμαστε όλα αυτά τα χρόνια «καταδικασμένοι» τρόπον τινά να κυνηγάμε το νταμπλ στα εγχώρια ενώ παράλληλα η πρόκριση στην Ισλανδία μας «άνοιξε την όρεξη» και στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις: ο main round σε ένα μήνα στη Ρουμανία είναι νομίζω ο δυσκολότερος που είχαμε ποτέ σε αυτή τη φάση αλλά ας μας επιτραπεί να ονειρευόμαστε για το καλύτερο δυνατόν ειδικά μετά από μια τέτοια πρόκριση».

 

Αντώνης  Διβόλης