ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ: Ο… ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

0
243

Στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, εδώ και σχεδόν 17 χρόνια, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου, αλλά και την ανάδειξη μεγάλων ποδοσφαιρικών ταλέντων, από την ακαδημία του Ασκληπιού.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπεύθυνο της ακαδημίας, Θόδωρο Μακρή, ενημερωθήκαμε πως στόχος της ακαδημίας δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός αυτός καθαυτός, αλλά και η διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να χτιστούν πρωτίστως ισχυροί και σωστοί χαρακτήρες και αφετέρου σπουδαίοι αθλητές. Άξιο αναφοράς είναι και το «μότο» της ακαδημίας «Παιδί- Παιδεία- Ποδόσφαιρο», που τοποθετεί με σειρά προτεραιότητας τη βαρύτητα που δίνεται πάνω στα παιδιά.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ακαδημίας, που αποτελούνται από δύο γήπεδα με φυσικό χορτάρι διαστάσεων 11X11 και 7X7, αλλά και δύο ακόμη τέταρτης γενιάς και διαστάσεων 8X8 και 5X5, οι νεαροί αλλά και οι τζούνιορ της ακαδημίας, έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, με προσεγμένες τεχνικές.

Αξίζει να σημειωθεί και η συνεργασία που είχε η ακαδημία με την αγγλική ομάδα Άρσεναλ πριν από λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό της καλής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία των Τρικάλων, είναι και η ανάδειξη μεγάλων ποδοσφαιρικών ταλέντων, όπως οι Κώστας Φορτούνης που αγωνίζεται στην Καϊζερσλάουτερν, Γιώργος Νικλητσιώτης της Ολλανδικής Χέλμοντ, Γιάννης Σκόνδρας του Ατρομήτου, Νίκος Σκόνδρας του Αστέρα Τρίπολης και Μιχάλης Ζαρόπουλος της Ξάνθης.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον κύριο Μακρή, υπάρχει αρκετό ταλέντο στις ακαδημίες, τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στις μεγαλύτερες, ταλέντο το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων.