Έπεσε η αυλαία των soccer schools στην ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης

0
627

Ο Α.Ο. ΔΙΑΝΑ Αγίας Μαρινας Ηλιουπολης, επιμένει να στηρίζεται στην εξέλιξη των ταλέντων και των προπονητών της, με βάση την ευρωπαϊκή παιδεία και επιμόρφωση.

Τα περασμένα 2 χρόνια, είχε τη συνεργασία με τον κολοσσό του Αγγλικού ποδοσφαίρου, τη Λίβερπουλ, που συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια του συλλόγου.

Αυτή τη φορά, διοργάνωσε ένα soccer school στις 5, 6, 7 και 8 Μαϊου, στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο δεύτερο Δημοτικό γήπεδο της πόλης, όπου φιλοξένησε δύο προπονητές από τη Γερμανία, που ανήκουν ταυτόχρονα και στην γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και εξειδικεύονται στην ανίχνευση ταλέντων.
Αυτοί ήταν οι Γιώργος Μεταξαράκης, προπονητής ελληνικής καταγωγής, που επί σειρά ετών δουλεύει στην Στουτγάρδη, ενώ είναι και κάτοχος του διπλώματος Uefa A’ και ο Martin Wohrle (Μάρτιν Βέρλε)   διακεκριμένος ομιλητής για το ταλέντο του ποδοσφαιριστή, κάτοχος του διπλώματος Uefa B’ και υπεύθυνος της γερμανικής Ομοσπονδίας για την ανίχνευση ταλέντων.

Οι δύο προπονητές ήρθαν και προπόνησαν τα παιδιά της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ, ενώ είχαν αλλεπάλληλα σεμινάρια με τους προπονητές με στόχο την επιμόρφωσή τους, αλλά προσέφεραν και ειδικό σεμινάριο για τους γονείς.

φωτογραφία των δύο Γερμανών προπονητών με τους προπονητές της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης
φωτογραφία των δύο Γερμανών προπονητών με τους προπονητές της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης

Ο κ. Μεταξαράκης και ο κ. Βέρλε κατάφεραν, όπως μας είπαν, να ξεχωρίσουν δύο με τρία παιδιά των ακαδημιών τα οποία έχουν τις δυνατότητες να μπουν μετά από δοκιμαστικά σε κάποια μεγάλη ακαδημία της Γερμανίας, ενώ έκαναν λόγο για το πλούσιο ταλέντο που διαθέτουν τα ελληνόπουλα, όμως οι συνθήκες στην χώρα μας δεν τα αφήνουν να εξελιχθούν και χάνονται. Το «παρών» φυσικά στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Φραγκάκος, αλλά και ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος των ακαδημιών κ. Ζευγίτης. Μάλιστα το γεγονός είχε και τηλεοπτική κάλυψη από τον OTETV, αφού φάνηκε ότι στην Ηλιούπολη δουλεύουν νέα και πρωτοποριακά μυαλά.

O Γιώργος Μεταξαράκης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το επίπεδο των προπονητών της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης:

“Είναι αξιόλογοι άνθρωποι και καλοί γυμναστές, όμως τους λείπει αυτό που λείπει γενικά στη μεγαλύτερη μερίδα προπονητών. Πρώτα το γεγονός ότι θα είναι ή αυστηροί ή πολύ ευγενικοί. Ο Γερμανός είναι ψυχρός και ο Έλληνας πολύ ζεστός. Δεν θέλουμε ένα από τα δύο αλλά και τα δύο μαζί. Δεύτερον οι Έλληνες προπονητές έχουν πολλές γνώσεις. Όμως στερούνται οργάνωσης. Και αυτό φαίνεται στην σπατάλη του χρόνου της προπόνησης”.

Από Αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Ζευγίτης, Μάρτιν Βέρλε, Γιάννης Φραγκάκος, Γιώργος Μεταξαράκης
Από Αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Ζευγίτης, Μάρτιν Βέρλε, Γιάννης Φραγκάκος, Γιώργος Μεταξαράκης

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Βέρλε τόνισε πως οι προπονητές του συλλόγου  είναι ιδιαίτερα αξιόλογοι και πως ελπίζει τα σεμινάρια που έγιναν να τους βοήθησαν να εξελιχθούν:

“Είναι δύσκολο για μένα να πω και να κρίνω αν οι προπονητές εδώ είναι σε επίπεδο διπλώματος UEFA, όμως το σίγουρο και αυτό που βλέπω είναι ότι κάνουν καλά την δουλειά τους και δουλεύουν σκληρά με τα παιδιά. Σίγουρα έχουν πολλά ακόμα να μάθουν και φυσικά εμείς εδώ πιστεύω πως τους δώσαμε τη σωστή κατεύθυνση για να το κάτι παραπάνω”.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Φραγκάκος και ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ Γιώργος Ζευγίτης, μίλησαν ο καθένας από την οπτική του γωνία, για το ποιες πρέπει να είναι οι μελλοντικές φιλοδοξίες του συλλόγου.

Γιάννης Φραγκάκος: «Στόχος μας είναι να βγάλουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Από εκεί και πέρα αν αξίζουν κάποιοι να πάνε στο υψηλότερο επίπεδο, θα πάνε. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο από το να παράγουμε παιδιά για το αντρικό μας τμήμα».

Γιάννης Ζευγίτης: «Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των παιδιών, να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο από παιδιά δικά μας και αν κάποιο παιδί αξίζει και του δοθεί η ευκαιρία να φτάσει ψηλά, η ΔΙΑΝΑ σίγουρα δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά αντιθέτως θα το βοηθήσει όσο μπορεί».

Η εκ των υπευθύνων της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης, Κωνσταντίνα Σπανού, στο ερώτημα για το τι έχει αποφέρει για το σύλλογο αυτή η προσπάθεια και η βάση στα ευρωπαϊκά πρότυπα τα τελευταία χρόνια, σημείωσε:

«Ήδη το αποτέλεσμα που έχουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι σπουδαίο. Και το τονίζω γιατί ξεκινήσαμε με περίπου 100 παιδιά και με την κοινή προσπάθεια διοίκησης, προπονητών, και την εμπειρία της Agenda, φθάσαμε στα 250 παιδιά.

πριν από τρία χρόνια και τώρα η ακαδημία απασχολεί 250 παιδιά. Η μεγαλύτερη ακαδημία στην Ηλιούπολη και μία από τις μεγαλύτερες στην Νοτιοανατολική Αττική».